Másodvirágzás – Irodalomterápiás Életmódcsoport Változókorú Nőknek

"Kétszer születünk: egyszer úgy, ahogy; egyszer magunkat szülve." Fodor Ákos

Kedves Bölcsülő asszonyok!

A természet körforgását követve az ősz az emberi életútban a változókorral analóg. Ebben az korszakunkban éppúgy, mint ősszel a természetben, már sok gyümölcs megérett életünkben, de ugyanakkor elengedések és változások kihívásaival is szembekerülünk. Az akác, ha másodszor is kivirágzik, a népi megfigyelések szerint hosszú és szép őszt vetít elénk.

Mi Nők, a változókorba lépbe, szintén megélhetjük másodvirágzásunkat, hogy életünk ezen szakaszát minél tartalmasabban és örömtelibben élhessük meg.

Erikson pszichoszociális fejlődéselmélete szerint a menopauzára eső fejlődési krízis az alkotóképesség vagy stagnálás megvalósítását jelenti. Kedvező kimenet esetén az egyénre jellemző a törődés a családjával, a társadalommal és a jövőjével egyaránt.

A változókor új, kreatív és boldog életszakasz lehet számunkra megfelelő felkészüléssel.

 A változások elfogadását, az énkép erősítését, az eddigi életszakaszra való rátekintést, a jövőkép pozitív irányultságát mind segíthetjük irodalmi művek feldolgozásával. Mindehhez nyújt segítséget az induló csoport, melyben az irodalomterápiás csoportmunka a művészetterápiás alkotó folyamattal összehangolva segíti a továbblépést és sikeres megküzdést. A program részeként különböző feszültségcsökkentő és relaxáló módszerek megismerésével a belső egyensúly megteremtődését is támogatjuk. A természethez kapcsolódás kiemelten fontos ebben a női minőségünkben, ezért növényi festéssel készítünk selyemkendőt, hogy kreativitásunk is életre kelhessen, valamint illóolajok és esszenciák felhasználásával saját magunknak olyan termékekeket, amelyekkel szebbé és illatosabbá varázsolhatjuk mindennapjainkat.

A csoport tematikája:

  • Női szerepeim, önarckép   " E női tájban mit tegyek?"
  • Testi változásaim elfogadása " Mindenkit elhagy a teste"
  • Elmúlás, elengedés képessége, a változás megélése életünkben "Mindig lesz aki vissza se tér"
  • Belső erőforrásaim "...s ni csak, mintha virágok is virítanának a gizgazok között"
  • Mi az én bölcsességem? "Milyen bölcsek is voltak anyám tanácsai"
  • Magunkat szülve "kétszer születünk, egyszer úgy ahogy"
  • Életmódtanácsadás ( relaxáció, stresszkezelés)
  • Növényi festés - Másodvirágzás "mutasd meg fa, mit tudtál, mit tudsz még"

Szeretettel várok minden Nőt, akit életkori változásai miatt megszólít ez az időszak, felfedezné önmaga rejtett lehetőségeit, erőt merítene művészetterápiás önkifejezésekből, irodalmi alkotásokból, az illóolajok erejéből, valamint szívesen veszi a támogatást változásai elfogadásához és örömtelibb megéléséhez!

Foglalkozások költsége: 5.000Ft/ alkalom

 

Foglalkozásokat vezetik:

Bene Szilvi - komplex művészeti terapeuta(biblioterápia és művészetterápia)

Markó Dávid - pszichológus(stresszkezelési módszerek)

Bene Vivien Nikolett - textilművész(növényi festés)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük