Bio oregánó illóolaj

3.550 Ft

Az oregánó illóolaj antiszeptikus hatásának köszönhetően számos bőrbetegségre, bőrproblémára alkalmazható. Érzelmileg és energetikailag melegítő és nyugtató. Kellemesen serkenti az idegrendszert és gyakran általános jó közérzetet biztosít.

Főbb tulajdonságok:
antibakteriális,
gombaellenes,
parazitaellenes,
immunstimuláns,
érzéstelenítő,
izomlazító.

Leírás

A oregánó, más néven szurokfű, 30–80 cm-t is elérő, aromás illatú, félcserje jellegű évelő növény. Illóolajának gyógyhatásait, már az ókori Egyiptomban is ismerték, köhögéscsillapítóként volt közismert, az ókori Görögországban pedig sérüléseket gyógyítottak vele. A középkorban az ételeket az oregánó olajával óvták meg a mikrobás fertőzésektől. Egész Európában ismerik és használják, de fűszerként főleg a mediterrán konyhára jellemző. Hazánkban is gyakori, a száraz gyepek, hegyoldalak és erdőszélek növénye. Leginkább a meszes talajokat kedveli.

Az oregánó illóolaj antiszeptikus hatásának köszönhetően számos bőrbetegségre, bőrproblémára alkalmazható. Gyulladáscsökkentő és melegítő hatásának köszönhetően alkalmazhatjuk izomfájdalmakra, hátfájdalomra, ízületi fájdalmakra, helyi fájdalmak enyhítésére. Érzelmileg és energetikailag az oregánó illóolaj melegítő és nyugtató. Kellemesen serkenti az idegrendszert és gyakran általános jó közérzetet biztosít. Az oregánó illóolaj erős bőrirritáló hatású. Helyi alkalmazás esetén legfeljebb 1% hígítást javasolunk.

Illata: intenzív zöld, enyhén gyógynövényes, kámforos.

Jól keverhető:
niauli,
bazsalikom,
szegfűszeg,
kajeput,
jávai citronella.

A fent felsorolt terápiás hatások, javallatok tájékoztatás jellegűek. Bővebb információért forduljon a megnevezett irodalmakhoz vagy szakképzett aromaterapeutához.

Figyelem!
Csak hígítva használja!!! Kis dózist alkalmazzon!!!
Gyermek kezébe nem való.
Szembejutáskor azonnal bő vízzel vagy növényi hordozóolajba (pl. olíva, napraforgó) mártott vattával/gézzel töröljük át a területet.
Az illóolajok gyúlékonyak, tartsuk távol nyílt lángtól, hőtől.
Használat előtt ajánlott allergiateszt végzése (alkarra cseppentve figyeljük a reakciót: bőrpír, vörösödés, hólyagosodás esetén ne használjuk).
Túlzott belégzés esetén menjünk friss levegőre.

Kiszerelés 5 ml.

További információk

Kiszerelés:

5 ml

Tárolás:

Hűvös, száraz helyen!

Összetevők (INCI):

Origanum Compactum Oil

Származási hely:

Dörgicsei Levendula Major, Magyarország