Bio kubeba illóolaj

2.415 Ft3.335 Ft

Bio Kubeba (Litsea cubeba) illóolaj édes, fűszeres, gyümölcsös illata a citrusos jegyeivel nyugtat, felfrissít és harmóniát teremt.

Javallatok:
álmatlanság, alvászavar,
szorongás, nyugtalanság,
ízületi gyulladás,
íngyulladás,
zsíros, pattanásos bőr.

Leírás

Bio kubeba illóolaj édes, fűszeres, gyümölcsös illata a citrusos jegyeivel nyugtat, felfrissít és harmóniát teremt. Markáns fertőtlenítő, gombaölő, és vírusölő tulajdonságát fel lehet használni arra, hogy a megfázásos, köhögéses időszakot segítsen átvészelni. Nyugtató, antidepresszáns hatású. Gyulladáscsökkentő és gombaölő.

Ellenjavallat: várandósság első trimesztere, 6 éves kor alatti gyermekek.

Allergének*: limonene, linalool, geraniol.
*: természetes illóolaj komponensek, melyek egyéni esetekben érzékenységet jelezhetnek.

A fent felsorolt terápiás hatások, javallatok tájékoztatás jellegűek. Bővebb információért forduljon a megnevezett irodalmakhoz vagy szakképzett aromaterapeutához.

Az illóolajok igen hatékony, koncentrált növényi kivonatok, melyek megfontolt, körültekintő használatakor az egészségünk fenntartása érdekében hatékony segítők. Gyermek kezébe nem való. Szembejutáskor azonnal bő vízzel vagy növényi hordozóolajba (pl. olíva, napraforgó) mártott vattával/gézzel töröljük át a területet. Az illóolajok gyúlékonyak, tartsuk távol nyílt lángtól, hőtől. Használat előtt ajánlott allergiateszt végzése (alkarra cseppentve figyeljük a reakciót: bőrpír, vörösödés, hólyagosodás esetén ne használjuk). Túlzott belégzés esetén menjünk friss levegőre.

Kiszerelés 5 ml-es és 10 ml.

Felhasznált irodalom:
BATTAGLIA, Salvatore: The Complete Guide to Aromatherapy. The International Centre of Holistic Aromatherapy, 2003.
BAUDOUX, D. – BREDA, M.L.: Huiles essentielles chémotypées. Aromathérapie scientifique. Edition J.O.M. Bruxelles, 2015.

További információk

Kiszerelés:

5 ml, 10 ml

Származási hely:

Dörgicsei Levendula Major, Magyarország