Bio olasz szalmagyopár illóolaj

13.500 Ft

Bio olasz szalmagyopár (Helichrysum italicum) illóolaj nagyon értékes olaj, amely bőrszépítő és regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik. Gazdag földes, gyógynövényes illatú. Jól alkalmazható a rozáceás bőr, hegek, véraláfutások, terhességi csíkok kezelésére is.

Főbb tulajdonságok:
erőteljes vérömleny-, és gyulladáscsökkentő,
elősegíti a hegesedési folyamatot,
tonizálja és fiatalítja a bőrt,
javítja a pattanásos, rozáceás megereszkedett bőr megjelenését,
a bőrpírra hajlamos bőrt nyugtatja,
értékes szövetséges a visszerek, striák, nehéz lábak esetén,
segít begyógyítani az érzelmi sebeket és enyhíti a szomorúságot,
támogatja a nehéz helyzetekből való kilábalást és az új helyzetekhez való alkalmazkodást,
mentális ellazulást és belső békét hoz.

Leírás

Az Olasz Szalmagyopár illóolaját gyakran használják az öregedés jeleinek megelőzésére, és „Örök virág” -nak nevezik, bőr megújító, fiatalító hatása miatt.

Az olasz szalmagyopár egy középmagas évelő növény, keskeny, ezüst levelekkel és aranysárga, gömb alakú virágokkal. A növény latin neve „Helichrysum” , mely a görög „helios” -ból (nap) és „chrysos” -ból (arany) származik, a virágok színére utalva. Az olasz szalmagyopárt már az ókori görögök is termesztették és használták. Örökkévaló vagy halhatatlan virágnak is hívják, az öregedésgátló termékekben előszeretettel használják, bőrfiatalító hatása miatt. Az olasz szalmagyopár hozzájárulhat a bőrfoltok megjelenésének csökkentéséhez és elősegíti a ragyogó, fiatalos arcszínt. Masszázshoz bázis olajba keverve nyugtató, regeneráló hatású. Az olasz szalmagyopár illóolaj a bőrt helyreállító tulajdonságairól a legismertebb.

Jól keverhető:
levendula,
muskotályzsálya,
bergamott,
rózsa.

A fent felsorolt terápiás hatások, javallatok tájékoztatás jellegűek. Bővebb információért forduljon a megnevezett irodalmakhoz vagy szakképzett aromaterapeutához.

Figyelem!
Gyermek kezébe nem való.
Szembejutáskor azonnal bő vízzel vagy növényi hordozóolajba (pl. olíva, napraforgó) mártott vattával/gézzel töröljük át a területet.
Az illóolajok gyúlékonyak, tartsuk távol nyílt lángtól, hőtől.
Használat előtt ajánlott allergiateszt végzése (alkarra cseppentve figyeljük a reakciót: bőrpír, vörösödés, hólyagosodás esetén ne használjuk).
Túlzott belégzés esetén menjünk friss levegőre.

Kiszerelés 5 ml.

További információk

Kiszerelés:

5 ml

Származási hely:

Dörgicsei Levendula Major, Magyarország