Alkotás és kibontakozás művészetterápiával  

 

Tarts velünk, ha a művészetterápia színes és változatos eszközeivel, a saját kreativitásod életre keltésével szeretnéd megtalálni a harmóniát és szépséget mindennapjaidban. A foglalkozásokon saját belső világod alkotásokban való megjelenítését valósíthatod meg, melyen keresztül hozzájárulhatsz a lelki egészséged megőrzéséhez és önismereted fejlődéséhez.

A csoporton az évszakokon belül az őszi és téli hónapok szimbolikus üzenetivel foglalkozunk. Változatos művészeti technikákat alkalmazva – porpasztell, olajpasztell, akvarell, agyag, szén, tus, montázs – hozzuk létre az alkotásokat. A módszer komplexitása, hogy a relaxáció alatt meghallgatott, az adott természeti időszakhoz illeszkedő verssel és zenével segítjük a lelkünk mélyéről érkező üzenetek meghallását.

A színekkel való játék, a művészi önkifejezés teret enged a kreativitásnak, amely napjaink rohanó világában kevésbé tud kibontakozni. A szépség és harmónia átélhetővé válik az évkörre és a természetre való hangolódással, valamint a változatos művészeti technikákkal való munkával. Maga a játékosság és alkotás, ami a foglalkozásokon jelen van, önjutalmazó hatású, támogtaja az örömre való képesség felerősödését, a „flow” élményének átélését. Az aktuális témafeldolgozások alkotói folyamatban való megjelenítése segíti az önismeret fejlesztését, az önvaló megjelenítését és megértését. Mindezek a lelki egyensúly megtapasztalását a kinyílás és kiteljesedés lelki folyamatait erősítik.

Mire számíthatsz?

Összességében alkotói örömre, játékosságra, az áramlás élményének megtapasztalására, a kreatív energiák felébredésére, önismereti munkára és egyfajta „lélekfrissülésre” számíthatnak a résztvevők.

A négy alkalmas művészetterápiás foglalkozás mellé, a csoportfolyamat végén egy egyéni hangtál kezelést kapsz, hogy a lelki feltöltődésedet a testi ellazulás is segítse.

A csoport tematikája:
Évkör üzenetei, az őszi természet gazdagsága, „bőségszaru”
Elmúlás, elengedés lelki folyamatai
Mag szimbolika
Belső fény, belső gyermek megjelenése, az ünnep jelentősége lelki életünkben

A csoportfoglalkozások havonta egy alkalommal vasárnap délután 14-18 óráig kerülnek megtartásra /alkalmanként több alkotást készítünk/.

Részvételi díj: 40.000 Ft/ 4 alkalom.
Foglalkozásokat vezeti: Bene Szilvi – komplex művészeti terapeuta (biblioterápia, meseterápia és művészetterápia)
Tel.:+36 20 315 2668; E-mail: selfnessbeneszilvi@gmail.com
Helyszín: Nagykovácsi

Időpontok (4 alkalmas csoport):
2023. október 01. október 22. november 19. december 03. – vasárnap 14-18 óráig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük