Életmódklub-tudatos, egészséges életforma

„Nem a Világmindenséget kell beszűkíteni a megértés korlátai közé, amit eddig többnyire tettek az emberek, hanem inkább a megértést kell kitágítanunk, megnagyobbítanunk, hogy befogadja a Világmindenség képét olyannak, mint amilyennek azt tapasztaljuk.”
Francis Bacon

Munkám során folyamatosan érlelődött bennem az a felfogás miszerint az egészséges életmódra nevelést nem elég az egészségügyben elkezdeni, ahova már sokszor visszafordíthatatlan károsodásokkal kerülnek az emberek. Tapasztalatom szerint az egészségügyi ellátó rendszer felé az emberek többsége már valamilyen problémával fordul és nem a megelőzés lehetőségeit kutatja. Fontos előre gondolkodni és a preventív szemléletet bevinni hétköznapjainkba, amikor még sokat tudunk tenni az egészségünk megőrzéséért.

Az ember egy csodálatosan összetett, öngyógyításra képes, testi- lelki- szellemi egységben, a Világmindenség szerves részeként működő teremtmény. Betegségét az egység felbomlása idézi elő, és gyógyulását minden esetben az egység helyreállítása, az öngyógyító folyamatok aktiválása billenti helyre.

Az egészségnevelés tudatos szemléletváltás, mindig személyre szabott, individuális, a lelki és testi folyamatokat egyaránt érinti.

Mivel a természetes gyógymódok a konvencionális gyógyító rendszertől eltérően főként a betegségek megelőzését célozzák, illetve a szervezet öngyógyító rendszerének erősítésével hatnak a már kialakult kóros állapotok javítására, így a tudatos egészséges életmód követői számára megfelelő helyet kaphatnak a naturmedicina különböző területei. A naturmedicina leginkább az egészséget segítő, természet közeli eljárások formáit alkalmazza, az egészségmegóvás lehetséges módjait terjeszti. Kiemelt feladatként beletartozik az életmód formálása, átalakítása, egészségvédő módszerek tanítása, önszabályozó technikák oktatása, egészségtudatosabb magatartás kialakítása, összességében egy olyan szemlélet és életstílus közvetítése, amely hosszú távon megelőzi a betegségek kialakulását.

Az egészségtudatos életforma kialakításának támogatására indul útjára a Kreatív Selfness életmódklubja.
Örömteli közösségi programok létrehozásán keresztül egy megtartó, az egészséges életmódra törekvő közösség létrehozása a cél.

A programban szerepelnek előadások az egészséggel kapcsolatos témákban, játékos feladatokon keresztül fókuszálunk az egészséget elősegítő pozitív gondolkodás kialakítására. Keretei között megismerhetünk különböző alternatív gyógyászati módszereket, energetikai gyakorlatokat, lehetőséget kapunk az együtt gyakorlásra és ezzel együtt a szemléletformálásra is. Évente több alkalommal túrázások és életmódtáborok megszervezésével lehetőség lesz kapcsolódni a természethez, feltöltődhetünk a négy elem erejével.

Minden érdeklődőt szeretettel várok, aki szeretné jó közérzetét megteremteni valamint célja egy tudatos, egészséges életforma kialakítása önmaga számára!
Kezdés: 2022. májustól – havonta 1 alkalom – csütörtök délután 16-20- óráig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük