3-1-2 Meridiántorna az egészségért

A 3-1-2 meridiántorna a meridiánokban áramló energia-egyensúly helyreállításával a szervezet immunrendszerét erősíti. Nincsenek mellékhatásai, bármikor, bárhol gyakorolható, ingyenes, semmiféle beruházást nem igényel.

Egészséges emberben az életenergia akadálytalanul kering, a 12 fő és a két középvonali meridiánban. Betegség állapotában a meridiánban elakad az energia. Azért, hogy az egészséges állapot fenntartható legyen testünkben, érdemes a gyakorlatsorokat megtanulni és napi szinten elvégezni. Mindez napi 20-30 perc gyakorlással, és az un. ” 3-1- 2″ meridián-gyakorlatok végzésével érhető el.

Mit takar a torna elnevezése?
A “3” arra utal, hogy három meridián-ponton akupresszúráznunk kell magunkat. Ezek a Vastagbél-4 -es pont, melynek napi 3-5 perc masszázs elegendő, ahhoz, hogy ne legyen fej- és torokfájásunk, látás- és hallásproblémánk, allergiás orrfolyásunk, arc- és homloküreg-gyulladásunk. Hasznos a székrekedés és más vastagbél-problémák megelőzésében, az immunrendszer működésének erősítésében. Azzal, hogy a tüdő-működésre is jó hatású, a dohányzásról való leszokás könnyítésében is hatékonyan segíthet. A második a Szívburok-6 -os pont, ez a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését szolgálja elsősorban. Általános símaizom-lazító hatásánál fogva a hasi szervek görcsoldására is jó valamint az álmatlanságban éppúgy segíthet. Végül a Gyomor-36 -os pont naponkénti 3-5 perces masszírozásával fokozzuk az állóképességünket, a kínai hagyomány szerint az a pont a ”hosszú élet” pontja.
Az “1” jelentése a hasunkról szól, fekvő vagy álló helyzetben, néhány percig hasi légzést kell naponta végezni, amely szorongásoldó, feszültségcsökkentő hatású.
Végül a “2” a lábaink erejével való munkát jelenti, tudatos, aktív fizikai mozgást, akár a helyben guggolás végzését.

Rendszeres csoportos klubfoglalkozásaimon együtt tornázhatunk, elsajátíthatók a pontok szakszerű megtalálása, a gyakorlatok helyes kivitelezése. A csoportos foglalkozásokon a részvétel ingyenes! Támogassuk együtt egészségünket!

A torna kifejlesztése Prof. Zhu Zong Xiang nevéhez fűződik, hazai megismerése és elterjedése Dr. Eőry Ajándok háziorvos, természetgyógyásznak köszönhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük